dimarts, 29 d’abril del 2008

Sessió 8

Avui la classe ha estat dedicada a anar preparant el guió de la pel·lícula que hem de realitzar. Ja estem al final i hem d'anar preparant tot; el guió, els diferents plans que volem utilitzar,etc. La veritat és que és més dificil del que jo hem creia ja que encara que només són dos minuts s'ha de fer molta feina ja que s'ha de tenir cura en cada imatge, tot ha de tenir un sentit i encara que una imatge aparegui un segon és necessària per a que la resta tingui sentit. Així que no hem vull imaginar quina feia ha de tenir fer una pel·licula d'una hora jeje.
A partir d'ara les classes estaran dedicades a fer aquesta feina.
La nostra pel·licula es basa en el dia d'una noia on tot el que li passa és dolent, però això serà només un mal somni, el dia començarà igual però el destí canviarà.

dissabte, 19 d’abril del 2008

Sessió 7

Quina funció tenen les noves tecnologies?...
Les tecnologies ens ha de permetre personalitzar amb els alumnes, modificar elements,etc però s'ha de tenir en compte que encara que tinguem noves tecnologies, sino es canvia la metodologia de l'escola no es produirà cap innovació.
Després de parlar sobre el paper de les tecnologies en les aules, vam parlar sobre diferents elements que hem de tenir en compte a l'hora de fer la pel·lícula.
  • Lineal (pla racional). S'ha de comprendre per sentir emocions. Cal tenir en compte que hi ha un ordre en el missatge i si aquest ordre s'altera el missatge canvia.
  • paral·lel (pla emocional):

-video

-audio

També vam parlar sobre l'enquadrament: una fotografia és una part de la realitat, però si anem enganxant fotografies, podem construir realitats noves que potser no existeixen.

Aqui cal parlar de la llei dels tres terços:dividir la pantalla en tres parts verticals i tres parts horitzontals.

També vam parlar de la tipologia de plans

  • plans curts (aquests plans són plans expressius, expressa emocions, sentiments)

-primer pla

- primerissim primer pla

-pla detall

  • plans migs (aquests plans són narratius, es narren coses)

-pla sencer

-pla americà (3/4)

-pla mig

  • plans llargs (aquests plans són descriptius, serveixen per situar)

-pla general

-gran pla general (no apareix la persona humana)

-pla de conjunt

També vam treballarels diferents tipus l'angulació

- picat (desde dalt, inferioritat)

-contrapicat (desde baix a dalt, superioritat)

-angle normal

Ademés vam treballar els moviments de càmera

  • panoràmiques (la càmera està fixa i es mou sobre el seu eix)

-horitzontals

- d'esquerra a dreta

-seguiment

-reconeixement

-escombrat (anar d'una punta a l'altra)

-vertical

-de dalt a baix

-seguidament

-reconeixement

-escombrat

  • travelling (quan la càmera es desplaça)

-horitzontal

-d'esquerra a dreta

-lineal (frontal, posterior)

-en paral·lel (al costat)

-circular (aquest tipus té molt d'efecte, és el que expressa més emocions)

-vertical

-de dalt a baix

-en paral·lel

-lineal

-circular

Finalment vam parlar sobre les transicions. Hi ha diferents tipus

-tall

-fos encadenat

-fosa de sortida

-fosa d'entrada

Aqui hi poso un enllaç d'una pàgina web que he trobat a internet on parla sobre els diferents plans i mostra fotografies dels diferents tipus:

dimecres, 9 d’abril del 2008

Sessió 6

El divendres vam fer una classe molt diferent a les anteriors. La classe va tenir lloc a la Plaça Espanya, ja que des d'el dia 2 fins al dia 5 d'abril es podia accedir al saló de l'ensenyament i a l'Expodidàctica.
Dins de l'exposició de l'Expodidàctica, vam visitar els diferents estands que hi havia com el museu de joguets i autòmats de Verdú i Lleida, l'ONCE, milan (diferents companyes van fer un gravat o van pintar), etc. A demés d'això hi havia diferents espais de radio. Nosaltres vam fer la classe a l'espai de xtec.radio ja que com he dit en l'altre comentari, haviem de preparar un programa de radio entre quatre grups: el programa tractava d'explicar diferents contes.


En un principi era com una aventura per a totes nosatres i hem van sorgir un munt de preguntes ¿quin és el funcionament d'una radio?, ¿com s'ha de preparar un programa de radio?, ¿com s'ha de parlar davant el micròfon?,etc. El meu grup vam decidir fer el conte de la rateta que escombrava l'escaleta. Vam relatar el conte intentant imitar els sons característics de cada animal.


La veritat és que va ser una experiència molt diferent ja que era totalment nova per a mi i divertida, no només per el moment de fer-ho en directe , sinó tots els moments que ho vam estar ensallant ja que ens vam riure molts ensallant els sons.
La veritat és que vam aprendre coses sobre el món de la radio i hem vaig a donar que amb la veu podem construir imatges, amb el so construim imatges auditives.
A continuació hi ha algunes fotografies de l'Expodidàctica:

Mis fotos

dilluns, 7 d’abril del 2008

Sessió 5

Aquest dia vam parlar bàsicament d'un dels mitjans de comunicació més antics; la ràdio. Però esclar, vam parlar de la ràdio enfocat al món educatiu, vam parlar sobre les diferents utilitats que pot tenir la ràdio en un centre educatiu. Vam dir algunes utilitats com pot ser:
-Treball cooperatiu
-Treballar la llengua oral i la llengua escrita
-Parlar en públic
-Pot servir per explicar contes
Després de exposar les nostres idees, vam visitar una pàgina web on hi havien activitats fetes en centres educatius. Aquesta pàgina web és:
Vam veure diferents exemples per tal d'anar agafant idees. Tot això ho vam fer, perquè en Pitu tenia una sorpresa per a totes nosaltres, el divendres segúent aniriem a l'Expodidàctica i fariem un programa de ràdio en directe. En un principi ens vam quedar una mica sorpreses perquè no sabiem res de quin era el funcionamet d'un programa de ràdio, com s'havia de parlar davant un micròfon,etc. Però després ho vam agafar amb entusiasme ja que era una cosa totalment nova per a nosaltres. Així que vam fer dos grups i vam haver de preparar un programa; vam decidir que explicariem contes.